1-kopia

Företagsfilm, produktfilm, informationsfilm och utbildningsfilm är något som det flesta företag idag arbetar med. Film är ett medie som tillåter att säga mycket på relativt kort tid.

Houseofvision.se är ett företag som vet vad företag behöver och hur man på bästa vis producerar för att få god ekonomi och stor effekt. 

Företagsfilm kan vara en presentation av bolagets värdegrund eller senaste uppfinning. Det viktigaste i bägge fall är att fånga tittaren, att behålla intresset under den lånade tid som kunden ger oss.

Produktfilm är en variant av den modena flyern, den film som under minuten lyfter en produkts design och funktion. Denna fungerar perfekt för t.ex hemsidan, sociala medier eller som displayfilm i butik.

Informationsfilm skall vara mer personlig, här berättar med fördel någon kunnig person på företaget om produkten i sitt sammanhang, ger en mer målande bild och beskriver på djupet.

Utbildningsfilm lämpar sig för företag med stort nätverk av t.ex återförsäljare eller elever.

Reklamfilm är kanske den vanligaste filmtypen när man tänker på företag och marknadsföring. Här läggs mycket resurser på att skapa en i ögonfallande och fångande 20sekunders film. Ofta en film som skapar en känsla för varumärket snarare än att beskriva en produkts funktion.

Se filmen för exempel på filmer producerade hos House of vision i Jonsered

 

Olika filmtekniker

Det finns många olika tekniker för att nå bästa resultat när man filmar. Alla olika tekniker har ett syfte och det gäller att använda det på rätt plats.

Greenscreen är en teknik där man filmar föremålet eller en person mot en grönmålad fond, i datorn väljer man sedan att plocka bort allt grönt och göra bakgrunden transparent. I bakgrunden kan man då lägga in precis vad man själv vill och om man gör allt rätt med ljussättning och produktion kan det rent av vara omöjligt att säga vad som är verklighet och vad som är fejk.

Slowmotion är en fantastisk funktion på de moderna high end kamerorna som tillåter att filma en händelse i en mycket långsam hastighet. Detta manér lämpar sig väldigt bra åt att beskriva funktioner som rör sig snabbt.

Timelaps är slowmotion fast tvärsom, här låter man kameran ta bilder med långt mellanrum för att sedan bli ett händelseförlopp som upplevs väldigt snabbspolat. Klockrent manér om man t.ex vill ha en soluppgång på bara 10 sekunder

 

 

Filmstudio är inte alla produktionsbolag som har, om denna finns inhouse blir allt enklare och priserna hålls nere. House of vision har en egen studio i Jonsered i Göteborg, en studio som har allt och lite till. Den är inte bara riktigt kundvänlig utan bjuder en stor arsenal av den senaste tekniken inom film och tv.

houseofvision.se/studion

 

Att vara fotograf handlar inte bara om att ha känsla för komposition och teknik utan lika viktigt är social kompetens, att få varje kund att känna sig unik. Mitt motto har alltid varit att göra de där lilla extra och alltid tillgodose helhetslösningar. Inget jobb är för litet eller för stort så länge vi får in det i kalendern.

Tveka inte att höra av dig för offertSkärmavbild 2013-03-22 kl. 22.43.28

//Mathias

mathiasotterberg (@) mac.com
Instagram: mathiasotterberg

0703-138699